För markören över namnen så
ser du vart personerna här hemma!
 
 
Affärsidé Människorna bakom Våra bolag Nyhetsarkiv Kontakt
   
Partners
Familjerådet
Investeringskommittén
Investerare
Familjerådet

Våra rådgivare – Familjerådet – består av framgångsrika familjeföretagare. De fungerar som bollplank i frågor som rör familjeföretagande och hjälper oss att utveckla de företag vi förvärvar. Tillsammans har de mer än 200 års erfarenhet av familjeföretagande.

Bo Johnson
tidigare VD/ägare Autopark.
Bo grundade parkeringsbolaget Autopark 1978 och var VD fram till att bolaget såldes till UBS Capital 1998. Han var även en av ägarna till och satt i styrelsen för Ongame fram till att det såldes 2006.
Bo tilldelades Svenska Riskkapitalföreningens pris för Årets Exit för affärsänglar 2006.

Cecilia Versteegh
ägare och tidigare VD Bonver.
Cecilia grundade Bonver i början av 1980-talet tillsammans med sin man. Bonver är idag Nordens ledande distributör av hemunderhållningsprodukter och omsätter 850 mKr.
Cecilia var tidigare VD för bolaget, men efter att ha rekryterat en extern VD arbetar hon idag med affärsutveckling på företaget samt med styrelsearbete i koncernens dotter- och intressebolag.

Charlotte Bohman Almryd
tidigare VD/ägare Bohmans Fanérfabrik/Fanérkompaniet.
Charlotte drev tidigare familjebolaget Fanérkompaniet/Bohmans Fanérfabrik. 2005 sålde hon och hennes man bolaget till DLH, en av företagets leverantörer. Vid försäljningen omsatte företaget 350 mKr med största delen av verksamheten utanför Sverige.
Innan Charlotte tog över familjeföretaget arbetade hon under 10 år i stora, internationella bolag som Minolta och Alcatel.

Erik Nordquist
tidigare VD/ägare Arvid Nordquist
Erik är tredje generationen Nordquist och var VD för Arvid Nordquist under åren 2001-2005. Verksamheten omfattade då produktion, försäljning och marknadsföring av Classic kaffe samt import och distribution av vin och livsmedel till den Nordiska dagligvarumarknaden.
Innan tiden som VD var Erik aktiv som ansvarig för Classic Kaffe respektive Agenturdivisionen. 2007 sålde han sin andel i företaget.

Johan Lagerman
VD/ägare Danubia Metals
Johan tog över familjeföretaget Danubia Metals 1998 tillsammans med en partner. Företaget är ett internationellt handelsföretag verksamt inom metaller och råvaror och omsätter 500 mKr.
Johan är idag VD och ägare i företaget.

Lars Fredrikson
huvudägare och tidigare VD Intellecta
Lars var VD för Intellecta, fd. Tryckindustri i 19 år fram till 2003. Tryckindustri var ursprungligen ett grafisk industriföretag som utvecklats till en kommunikationskoncern med en årsomsättning på 320 mKr 2003. Bolaget noterades på OTC-listan 1990.
Lars är idag styrelseledamot och en av huvudägarna i Intellecta. Lars var fram till 2008 ordförande i Grafiska Företagens Förbund, President i Intergraf, Bryssel samt ledamot i styrelsen för Svenskt Näringsliv.

Lars-Göran Hagström
VD/delägare YrkesAkademin
Lars-Göran grundade 1997 YrkesAkademin, ett av Sveriges ledande utbildningsföretag som idag omsätter 500 mKr. Lars-Göran fortsätter att vara VD och delägare efter Fagerberg & Dellbys investering i företaget.
YrkesAkademin blev utsett till Årets Företag i Dalarna 2008 och Lars-Göran blev utsedd till Årets Företagare i Falun 2010.

Marcus Gustavsson
koncernchef/ägare Blåkläder
Marcus tog 1989 över AB Blåkläder, familjeföretaget som startades redan 1959. Efter en kraftig internationell expansion är Blåkläder idag en ledande aktör inom slitstarka arbetskläder. Företagsgruppen omsätter ca 600 mKr och håller en mycket hög kvalitet med hjälp av produktion i egna fabriker.
Marcus är idag koncernchef och ägare till företaget.

Mats Dörring
tidigare VD/ägare Cefar Medical
Mats Dörring byggde upp gasellföretaget Cefar Medical till europaledande inom alternativ smärtlindring och sålde 2003 en majoritetspost till Accent Equity Partners. Senare såldes företaget vidare till Reable (Blackstone), USA. Mats är idag bl a delägare i bygghemma.se, en byggvaruhandel på nätet, samt VD i Comfort Audio.

Patrik Hannell
tidigare ägare/VD Hannells Industrier
Patrik är tredje generationen Hannells och var fram till 2009 ägare till Hannells Industrier som var Skandinaviens främsta producent, leverantör och innovatör inom industriellt emballage med en omsättning på närmare 700 mKr. Företaget såldes till amerikanska Greif International.
Patrik driver fortsatt Hannells Holding genom vilket han bland annat investerar i mindre företag varav Pelly Butiksinredningar och bygghemma.se är några.

Per Hedman
VD/ägare Hedmans Partiaffär
Per drev tidigare Hedmans Partiaffär vars operativa verksamhet 2006 fusionerade med Svensk Snabbmat och numera är en del av Altorägda Eurocater.
Per är bl a delägare i Loto Q som marknadsför takboxar och i Coldspring Water.

Ulf Spendrup
Spendrups Bryggerier
Ulf tog 1976 tillsammans med sin bror Jens över Grängesbergs Bryggeri, numera Spendrups Bryggerier, efter deras far. Bolaget var börsnoterat under en period, men ägs idag av två stiftelser.
Ulf sitter i styrelsen för Spendrups och var fram till 2008 ordförande i Europeiska Bryggareföreningen. Han arbetar ideellt med Ung Företagsamhet.